İçindekiler
- 500 gram Erşan Et kemik suyu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 dal taze kekik (veya 1 çay kaşığı kuru kekik)
- 1 dal taze biberiye (veya 1 çay kaşığı kuru biberiye)
- Tuz ve karabiber
Kemik Suyu Çorba Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı soyun, küçük küpler halinde doğrayın.
- Havucu ve patatesi soyup, küp şeklinde doğrayın.
- Tencereye Erşan Et kemik suyunu ekleyin ve kaynatın.
- Kaynamaya başlayan kemik suyunun üzerindeki köpükleri alın.
- Doğranmış soğan ve sarımsağı tencereye ekleyin ve kavurun.
- Havuç ve patatesi de ekleyip, 5 dakika kadar kavurun.
- Taze kekik ve biberiye yapraklarını doğrayın ve tencereye ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ilave edin.
- Tencereyi kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kaynatın.
Çorbanız hazır! Dilerseniz üzerine birkaç dal taze kekik yaprağı ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!